Verhuizen

Over 2 weken is het zover. Dan is de overdracht van ons nieuwe huis.

Nadat we begin vorig jaar de knoop hebben doorgehakt en op zoek zijn gegaan naar een ander huis kwamen we in april in één van de woonkrantjes een prachtig fotootje tegen. Een wit boerderijtje met een zwarte gepotdekselde schuur er aan vast. Een leuke tuin erom heen was op de luchtfoto ook duidelijk zichtbaar. Na het bezichtigen van het pand zijn we met veel bedenkingen naar huis terug gegaan. Er moest wel erg veel aan gebeuren en dat zagen we niet zo zitten.

Door deze foto werden we verliefd op dit boerderijtje

Maar dan ga je echt aan het zoeken en merk je dat de huisjes die je wilt of erg duur zijn of al voor je neus verkocht zijn. Er zijn meer mensen op zoek naar een boerderijtje. Toen in september het huis aan de Middelburgsestraat waar we onze hoop op hadden gevestigd, ook voor onze neus verkocht was aan een ander zijn we toch nog eens terug gegaan naar Nieuwdorp. Al die tijd was het niet uit de gedachten van Karin gegaan. Het was toch wel een leuk pandje en de tuin was gewoon helemaal geweldig met al die fruitbomen en een moestuin.

We gingen terug met een frisse kijk en de meetlat. Toen bleek dat de slaapkamers toch groter waren dan ze er uit zagen en dat we door beter en kritischer te kijken toch de veranderingen wel aan durfden, hebben we na overleg met een aankoopmakelaar een bod gedaan. De tijd tussen de telefoontjes en mailtjes waren erg ruim en pas in november hebben we tijdens een bezoek aan de huidige ( of ondertussen de voormalige) eigenaar de koop gesloten. En toen begon het wachten.

Verkocht!

Wachten tot wij ons huis verkocht zouden hebben (wat overigens verbazingwekkend snel ging) en we een datum voor de overdracht konden afspreken en toen die gepland was het wachten tot het eindelijk zover was. Nu dus nog twee weken wachten. Vrijdag 27 mei gaat het gebeuren. En dan aan de slag..

3 Replies to “Verhuizen”

 1. Hallo Karin en Wijnand,

  Leuk!! Goed voorbeeld, doet goed volgen. Als je er eenmaal mee begint, (verbouwen en weblog bijhouden) ben je zo verslaafd. Geniet van het project, want je zult aardig wat verrassingen tegenkomen. Als je die ziet als uitdagingen, komt het allemaal goed. Als jullie willen komen, laat het me dan even weten, leid ik jullie met plezier rond.

  Groetjes,
  Jeanka

 2. Nou, dat is toevallig, wij proberen het ook op vrijdag 27 mei te passeren.
  Hoe laat jullie?
  En bij welke notaris?
  Ik wens jullie een hele fijne tijd toe in het nieuwe huis.

  Groetjes Marcel

 3. Mooi Boederijtje, ik zie het al voor mij.
  Antennes en contesten(met de clubleden ha ha)
  Genoeg ruimte!!

  Groeten van Wendy en Robert

  Eigenlijk mag ik Wendy niet noemen maar ik doe het lekker toch!!!

Geef een reactie