Vrijdag 27 mei. We hebben de sleutel.

 Het is zover. We hebben de sleutel.

Vrijdag zijn we om 11.30 uur met de beide makelaars en de voormalige eigenaar nog een inspectieronde gaan lopen door het huis en na van hen afscheid genomen te hebben konden we voor het eerst ons nieuwe huis afsluiten om naar de notaris te rijden voor het zetten van de handtekeningen.

We hadden de sleutels al gekregen omdat Dhr. Van Liere naar zijn nieuwe huis moest vanwege geplande werkzaamheden daar. Hij kon hierdoor niet aanwezig zijn bij de ondertekening en had zijn volmacht al afgegeven.

Na het doornemen van alle stukken en het ondertekenen zijn we naar de Esdoornstraat gegaan en hebben daar de auto volgeladen en zijn terug naar Nieuwdorp gereden.Daar hebben we voor het eerst koffie/thee gedronken in ons nieuwe huis.

Wijnand laat het huis tot zich doordringen
Wijnand laat eerst het huis eens tot zich doordringen.

 We hebben de rest van de middag alleen nog maar rondgelopen met aantekenboek en rolmaat om alle werkzaamheden goed tot ons door te laten dringen. Het wordt nog een heel karwei.

 De eerste tegenslag heeft ook zijn gezicht al getoond. De slaapkamer indeling kan niet zoals we hem gepland hadden. De kamer die wij wilden betrekken blijkt toch te smal te zijn om ons nieuw bestelde bed in te zetten. Met 140 breed hadden we vooraf getekend en gezien dat het kon, maar het nieuwe bed is 160 cm breed en dan kun je er echt niet meer fatsoenlijk omheen lopen. Dus hebben we maar meteen geruild van kamers en wordt de grootste kamer nu voor Marjolein en Niels. Dan kunnen ze er ook nog een leuk zithoekje in maken.

 Om 17.00 uur hielden we het even voor gezien en drukten we op het knopje om de garagedeur automatisch te laten sluiten en zijn we naar huis gereden om alles goed tot ons door te laten dringen en te gaan rekenen hoeveel verf we nodig gaan hebben..

One Reply to “Vrijdag 27 mei. We hebben de sleutel.”

  1. leuk dat wist ik nog niet:) ik kom trouwens vrijdag naar huis. Kan ik zaterdam misschien wel schilderen ofzo xxx

Geef een reactie