Hemelvaartsdag 2011

Dit jaar geen Hemelvaartsdag met de zendamateurs aan het Veerse Meer maar een dag klussen.

We hebben vandaag de hele dag behang afgestoken. Mariska beneden in het kleine kamertje en de gang en Karin in het kleine kamertje boven. Deze kamer is de laatste jaren gebruikt als een kamer voor gifkikkers en het kweken van fruitvliegjes. Er zat daarom vinielbehang op de muur maar er onder bleken nog 4 lagen behang te zitten. De onderste laag (het bouwbehang) was ook nog een keer geschilderd dus al met al was het een hele tijdrovende klus om dit te verwijderen.

behang
compositie van behang en verf

Morgen, vrijdag moet het laatste laagje dat nog op een halve muur zit er nog af. Hopenlijk gaan de andere twee slaapkamers wat makkelijker.

Mariska had het beneden in het kleine kamertje niet veel makkelijker. Daar kwam nog een muurschildering onder te voorschijn.

mariska
Mariska vindt het gelukkig erg leuk om behang te verwijderen

Wijnand is ondertussen overal gaten aan het vullen nadat hij alles van de muren af heeft gehaald en de schroeven, spijkers en pluggen heeft verwijderd. Ook heeft hij de bergruimte boven helemaal leeg gehaald en gestofzuigd. Daar kan dan laminaat in gelegd worden en die kan dan meteen weer gevuld worden met de spullen die nu in de Esdoornstraat in de bergruimte staan. Dan staat dat tenminste bij de verhuizing niet meer in de weg.

Morgen gaan we eerst naar de bouwmarkt om daar eens flink van de geboden korting te profiteren.  20 % op alles zodra je boven de 100 euro komt. Nou we hebben wel een aardig lijstje hoor. Daar komen we echt wel boven..

One Reply to “Hemelvaartsdag 2011”

  1. Spannend…. Wanneer gaan jullie over? Bij mijn projectje moet er heel wat gebeuren voordat ik kan gaan verhuizen. Maar ik houd goede moed. Morgen wordt de steiger opgebouwd en ik duim dat het weer redelijk droog blijft om het dak aan te pakken. Succes voor jullie!!!

Geef een reactie