Drie dingen tegelijk!

Na een trage start wordt er nu eindelijk aan de kamer van Annemarie gewerkt. Nadat we dinsdag uitgerust thuis zijn gekomen van de camping konden we woensdag eindelijk beginnen.

Woensdag zijn eerst de muurplaten van de wand afgehaald waarvan we dat al van plan waren. (de oude buitenmuur tussen de garage en de oude schuur in). Maar terwijl Wijnand bezig was bedacht hij dat hij toch ook het materiaal dat op de nieuwe buitenmuur was aangebracht er af moest halen. Woensdag werd dus helemaal gevuld met het slopen van de muurbekleding. Onder deze laag kwam een willekeur van latten tevoorschijn die op onregelmatige afstand van elkaar vandaan staan en en geen rechte lijn vormen. Het wordt dus de taak voor donderdag om de latten op de juiste afstand voor de gipsplaten te zetten en dit ook nog waterpas te doen.

latten waterpas
Wijnand is bezig met het waterpas stellen van de balken waarop de gipsplaten straks bevestigd gaan worden.

Terwijl Wijnand op de zolder hard aan het werk is, is Karin nog steeds in de tuin aan het werk. Nadat ze bij de oprit zeker een meter extra aan stenen onder het groen vandaan heeft gehaald is ze nu het stuk grond onder de fruitbomen onkruid vrij aan het maken zodat er daarna gras gezaaid kan worden. Dit is een flink karwei, want naast het onkruid staan er ook regelmatig boomscheuten die weggehaald moeten worden en de bessenstruiken moeten ook meteen gesnoeid. De berg tuinafval groeit.

Donderdagochtend om 7.00 uur rijdt er ineens een camper het pad op. Het is Niels, de vriend van Marjolein, met zijn vrienden. Ze zijn terug van een vakantie rondreis van 2 weken door Frankrijk en Italië en komen nu nog even naar Zeeland voor Marjolein en een aantal van haar vriendinnen die zij al 2 keer op vakantie hebben ontmoet. Die jongens zijn slaperig en hongerig dus wordt er voorgesteld om ’s avonds te barbecuën. Hiervoor moeten nog wel boodschappen gedaan worden. Daar gaan dus weer een paar klus uren de mist in.

Na een gezellige barbecue rijdt de camper door via Vlissingen naar Maarssen en ze nemen Marjolein meteen mee omdat die toch ook naar Utrecht terug moet voor haar werk.

zaagmachine
de nieuwste aanwinst

 Vrijdag gaan we verder met klussen in de tuin en op zolder. Zaterdag  ’s morgens hebben we eerst nog in Oost-Souburg boodschappen gedaan. Ze hadden bij de Aldi een zaagmachine die Wijnand erg graag wilde hebben.Verder hadden we nog wat materiaal van de bouwmarkt nodig i.v.m. de elektriciteit op het kamertje. De zaagmachine staat op een tafeltje en dit moest nog in elkaar gezet worden. Daar is Wijnand een groot deel van de middag mee bezig geweest. Ondertussen is Karin weer in de tuin bezig geweest. We moeten echter wel op tijd stoppen want we worden op een verjaardagsfeest verwacht in Yerseke.

Zondag is Annemarie vertrokken met Anton voor een weekje vakantie is Sluis. We hebben een week voor de boeg zonder kinderen over de vloer dus we kunnen flink doorwerken nu. En weer gaat Wijnand naar de zolder en Karin in de tuin.

elktra
Een deel van de elektriciteitsleidingen die Wijnand heeft aangelegd.

Het is nu dinsdagavond. De latten zitten recht, waterpas en op de juiste afstand, de electra is aangelegd, en vandaag is eindelijk de eerste gipsplaat vastgeschroefd over een isolatielaag.

Dit stuk gaat over drie klussen maar tot nu toe heb ik het over twee klussen gehad. De zolder en de tuin. Klus nummer drie is maandagmiddag gestart.

Nadat Karin maandagmorgen 2 maal met een aanhanger vol tuinafval naar de OLAZ in Borselle was gereden is ze in de keuken begonnen. Volgende week komen ze daar de vloer leggen dus dan moet die er wel klaar voor zijn. Dat betekent: het aanrechtblokje eruit. Afzuigkap en wandkasten van de muur, tegeltjes afbikken, behang verwijderen en het plafond eruit. Dus terwijl Wijnand opbouwt, breekt Karin af.

tegeltjes bikken
Karin begint net met het afbikken van de wandtegels in de keuken.

Later deze week zullen we van plaats verwisselen. Dan gaat Wijnand in de keuken de leidingen op de juiste plaats leggen en zal Karin op de zolder gaan schilderen..

Geef een reactie