25 september

We zijn nu 3 weken verder na het vorige bericht en daarin zijn vele kleine klussen verricht en een paar grotere. De keukenmuren, het plafond en de balken van het dakraam zijn geschilderd. Het dakraam is aan de buitenkant gewassen, alle groene aanslag is verwijderd. De plinten zijn aangebracht en de lijstjes tegen het plafond zitten er bijna allemaal op. Bijna want Wijnand had 1 lijst te weinig gekocht en die moet natuurlijk ook weer eerst geschilderd worden.

keukentegels
De smetplint en de tegeltjes zitten erop.

Donderdag is de smetplint geplaatst en zijn de tegeltjes aangebracht. ’s Morgens kwam er ook nog iemand van de Faam om de bestelde luxaflex gordijnen aan te brengen. Dit kwam mooi uit want op donderdag ga ik niet naar school.

Ondertussen ben ik bezig met het snoeien van de fruitbomen. De pruimen zijn allemaal geoogst en vandaag heb ik de laatste kweeperen eraf gehaald. Nu zijn er alleen nog walnoten te rapen en de mispels hangen nog aan de boompjes, maar daar schijnt eerst de nachtvorst overheen te moeten, dus dat duurt nog wel even.

In het brocante winkeltje in ’s Heerenhoek waar ik al twee nachtkastjes had gekocht vonden we een mooie kroonluchter voor boven de eettafel. Gisteren zijn we op jacht geweest voor een soort gelijk exemplaar maar dan een slag kleiner. We zijn vele antiekwinkeltjes en tweedehandszaakjes op Walcheren binnen geweest, maar nergens hadden ze zo’n lamp. Wel kwamen we in Serooskerke bij een huis met twee schuurtjes vol met curiosa, daar hebben we een mooi lampetstel gekocht en een start gemaakt met de verzameling van het Boerenbont servies.

Boerenbont
De "buit" van zaterdag.

 Een paar straten verderop was er nog een zaakje met “brocante” en daar hebben we het servies nog aan kunnen vullen. We hebben een paar leuke winkeltjes ontdekt waar we vast nog wel eens gaan kijken.

Vandaag is Wijnand verder gegaan met de garagekamer. De wand van de inloopkast staat er in en de kozijnen van de deur en het raampje zijn gemaakt. We kunnen nu aan het afwerken beginnen. Het plafond is al gewit. De schroefgaten in de gipsplaten moeten nog gevuld worden en geschuurd daarna kan de structuurverf aangebracht worden en moet er nog een vloertje in. Dat kan de komende weken in de avonduren wel gebeuren.

hakselen
Karin neemt de hakselaar in gebruik na het snoeien van de fruitbomen.

Vorige week heb ik voor mijn verjaardag een tuinfrees en een hakselaar gekregen. Met de frees heb ik een stukje grond onder de fruitbomen bewerkt en vandaag na het snoeien heb ik er gras gezaaid. Het snoeihout kan meteen door de hakselaar gehaald worden en dit strooi ik onder de kersenbomen als bodembedekker. Zo hoeven we niet meer zo vaak naar de afvalstraat toe. En komt daar een mooi laagje te liggen tegen het onkruid..

Geef een reactie