maandag 17 oktober

Ik krijg commentaar over het feit dat er geen nieuwe stukjes komen de laatste weken. Er is natuurlijk ook niet meer zo veel te melden. Als we thuis komen van het werk is het al te donker om in de tuin te klussen en ook op de zolder is het in de avond niet goed werken bij het licht van één bouwlamp. Er rest ons dus niet veel anders dan het doen van kleine klusjes die niet zoveel tijd vergen.

Wat we wel gedaan hebben is voornamelijk in het weekend gebeurd. De kamer van Annemarie nadert zijn voltooing. We hopen dat ze aan het eind van de herfstvakantie (volgende week dus) de kamer kan betrekken. Vorig weekend en deze week heeft Wijnand de afwerklijstjes langs alle schuine randen geplaats. Ondertussen heb ik de gaten en naden in de gipsplaten gedicht en de kozijnen in de grondverf gezet. Zaterdag ben ik de hele dag aan het schuren geweest zodat de muren mooi geverfd kunnen worden. Zondag heb ik de zolderbalken de laatste laag verf gegeven en de muren in de voorstijk gezet. Nu moeten de muren nog geverfd worden en dan kan er zeil gelegd worden, de electra geïnstalleerd en de kamer ingericht. Moet kunnen toch in een week?

Twee weken geleden zijn we op zoek gegaan naar een mooie gaskachel voor in de keuken. We hebben in St. Laurens een mooie gevonden en die staat nu te wachten om geïnstalleerd te worden. Hiervoor moet de afvoer verplaatst worden want deze zit nu te laag. Die afvoer werd deze week overigens als ingang gebruikt. Toen we vrijdag thuiskwamen van het werk zat er een pimpelmeesje in de keuken. Alles onder de poep, dus eerst schoonmaken voor dat we verder konden gaan en meteen maar een prop in de afvoer geplaatst.

Zaterdag is Wijnand begonnen met de verandering aan de afvoer. Eerst de oude tegeltjes eraf en de oude buis er uit. Die buis kreeg hij niet los dus nu moet er eerst een ieuwe afvoerbuis gekocht worden voor dat we verder kunnen met installeren en tegelen. We hebben dezelfde tegeltjes als boven het aanrecht bijgekocht.

De verkoper van de keuken komt binnenkort een foto nemen om op hun website te plaatsen. Als het zover is zullen we hier een link plaatsen..

Geef een reactie