Eindelijk! We starten met de shack.

Eindelijk is het dan zover. We zijn gestart met de shack. De shack is de ruimte waar de zend/ontvang-installaties komen te staan.

De toekomstige shack
Zo zag deze ruimte er vrijdagmiddag om 13.00 uur uit.

Vrijdagmiddag hadden we vrij en zijn we begonnen met het ontmantelen van de oude voilière. De binnenhokken van de parkieten moesten losgeschroefd worden en op vele plaatsen waren aluminium  stips aangebracht om de muren tegen de scherpe snavels van de vogels te beschermen. Ook waren er grote stukken gaas tegen de muren aangebracht waar de vogels aan konden hangen of waar nestmateriaal achter gestopt werd zodat de vogels hieraan konden plukken. Die moesten allemaal verwijderd worden. Ook alle aangebrachte electra moest nog weggehaald worden. Toen alles van de muren was konden we beginnen met het slopen.

toekomstige shack-2
Zo zag deze ruimte eruit vrijdag om 17.00 uur.

 Wijnand heeft vrijdagmiddag een start gemaakt en is zaterdagmorgen verder gegaan. Helaas is de milieustraat op zaterdag maar tot 15.00 uur open. Dit betekende dat we maar twee ritjes hebben kunnen doen met het afval. Er zijn zeker nog twee ritjes nodig. Die zullen dan volgend weekend pas gereden gaan worden.

toekomstige shack-3
Zo zag de ruimte eruit op zaterdagmorgen 12.00 uur

Natuurlijk hebben we de afgelopen weken niet stil gezeten. Na een paar weken wachten konden we eindelijk de bestelde nisbus ophalen. Toen we die in huis hadden konden we een nieuw gat in de schoorsteenmantel maken om deze op de juiste hoogte te kunnen bevestigen. Door met een flinke boor een cirkel van gaatjes te maken konden we het stuk er zo uithalen. Van plastic zeil had Wijnand een tentje gemaakt waar we onder zijn gaan zitten met boor en stofzuiger zodat er bijna geen stof in de keuken kwam. Na plaatsing van de nisbus heeft Wijnand het oude gat dicht gemaakt en de schoorsteen mantel netjes aangesmeerd. Dit heeft een aantal dagen nodig gehad om te drogen dus een weekend later konden de tegeltjes er pas opgeplakt worden. De speciale flexibele tegellijm leek wel kauwgom en liet zich niet makkelijk smeren maar het resultaat is prachtig.

schoorsteenmantel keuken
De tegeltjes zitten op de schoorsteenmantel.

Ondertussen zijn er op een paar plaatsen vitrages opgehangen. Die heeft Karin zelf genaaid. De verzameling schilderij- en fotolijstjes is ook tevoorschijn gehaald. Een deel is zo opgehangen en een deel zit nu in een nieuwe lijst of in een oude maar met een nieuwe passe-partout. Ook zijn de foto’s die vroeger in het toilet hingen (familie- en groepsfoto’s) allemaal van een nieuw lijstje voorzien. Nou ja nieuw. Het zijn Ikea-lijstjes van Annemarie die zij niet meer wilde hebben en nu allemaal door Karin van éénzelfde kleur zijn voorzien. Deze foto’s hebben allemaal een plaatsje gekregen op de overloop.

In de tuin is in de zonnige weekenden van november dat we niet bij de zendamateurs waren ook nog gewerkt. In de achtertuin is het rozenperk gesnoeid en van de mintplanten ontdaan en aan de andere kant van het zithoekje zijn alle planten verwijderd zodat dit stukje in het voorjaar bij het terras getrokken kan worden. De versnipperaar die ik in september had gekregen heeft al zo veel gedraaid dat het mes al geslepen moest worden. Twee kersenboompjes die op een onhandige plaats midden in het gazon stonden zijn eruit. Collega Marcel heeft er één opgehaald en zus Heidie heeft de andere nu in haar tuin staan. Hopelijk kunnen ze er volgend jaar al kersen van plukken.

Tuinwerk
Karin aan het werk in het rozenperkje

Aan de voorkant heeft Wijnand nog 3 nieuwe lampen bevestigd met bewegingsmelder zodat we nu, als we thuiskomen in het donker, bijgelicht worden.

Zo blijven we bezig. Als Sinterklaas straks het land uit is gaan we de kerstversiering tevoorschijn halen en daar nieuwe plaatsjes voor zoeken. Natuurlijk moeten er dan ook wat mooie kerststukken gemaakt en kerstkransen gearrangeerd worden. Allemaal leuke karweitjes voor in de donkere avonduren..

Geef een reactie