Klussen aan de shack.

Wijnand heeft de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw vrijgenomen.  Karin heeft 2 weken vakantie. Een mooie gelegenheid dus om aan de shack verder te gaan.

tegels uit de shack

De muurtjes waren een paar weken geleden al neergehaald en we begonnen deze klusperiode dan ook met het afvoeren van alle gipsbetonblokken waarmee deze muurtjes waren gebouwd. Daarna konden we de laatste restjes muur verwijderen en alle plavuizen uit de ruimte halen. Met een beitel op de boorhamer gemonteerd hebben we in één dag tijd de tegels eruit gekregen en meteen afgevoerd naar de milieustraat. Nadat we ook al de stofresten hadden weggewerkt kon de vloer in een speciale primer gezet worden. Die moest een dag drogen en dan konden we de vloer gelijk gaan strijken met een cementmassa.

cement mixen
Karin mixt dit jaar cement in plaats van oliebollenbeslag.

 

Op oudjaarsdag werd in plaatst van de mixerkom voor het oliebollendeeg een mixerkom voor vloercement gepakt. Er zaten hoogteverschillen van wel 5 centimeter in de ondergrond dus een flinke laag cement moest erop. We begonnen heel voorzichtig met 8 zakken van 20 kilo. Uiteindelijk zijn er 30 zakken cement aangemaakt en op de vloer gesmeerd. Gelukkig was de bouwmarkt in Heinkenszand tot 4 uur open zodat we, toen we om 15.30 uur ontdekten dat we toch nog zeker twee zakken te kort kwamen, er nog vlug om konden rijden. Ze verkochten daar gelukkig ook oliebollen, dus in plaats van zelf te bakken heb ik dit jaar voor de eerste keer in mijn leven oliebollen gekocht met oud jaar.

Karin Snoeit
Karin snoeit de klimrozen

Niet elk klusje in de shack kun je met z’n tweeën tegelijk doen.Karin is dus ook nog twee dagen de tuin in gegaan met de snoeischaar en de huishoudtrap. Alle klimrozen zijn nu gesnoeid en netjes opgebonden. Nu maar hopen dat ze het nieuwe jaar weer zo uitbundig bloeien als het afgelopen jaar..

Geef een reactie