De nieuwe shack

We zijn het oude jaar (2011) geëindigd met het storten van een vloer in de nieuwe shack. Een shack deze keer niet weggestopt op een zolder of schuurtje achter in de tuin maar op de benedenverdieping van het huis. Een ruimte van ruim 5 bij 3 ,50 meter.  Al voor de verhuizing werden de eerste tekeningen gemaakt voor de indeling maar eerst moest het woongedeelte in orde zijn. Begin november was het zover.

Vloer smeren
Wijnand is op oudjaarsdag bezig met het smeren van de cementvloer in de toekomstige shack.

We konden beginnen met de sloop van de muurtjes van wat voorheen de voliëre was. Ook de tegels moesten van de vloer omdat er een flink hoogte verschil aanwezig was. De ruimte bestaat tenslotte uit een deel van de oude schuur en een deel van de later bij gezette garage. Nadat de ruimte was schoon gemaakt en al het afval naar de milieustraat was gebracht hebben we op oudjaarsdag de eerste laag van de vloer gelegd.  600 kilo cement is er die dag op de vloer gesmeerd. Nadat dit een week uit had kunnen harden kon de tweede laag erop. Een gietvloer laagje om het helemaal waterpas te krijgen. Vanwege de weersinvloeden (vele millimeters regen kwamen die week naar beneden) heeft dit laagje ruim een week nodig gehad om uit te harden.

Gietvloer
De gietvloer ligt er netjes bij.

Daarna zijn we begonnen met het schoonmaken van de muren, het installeren van electra en het aanleggen van de tv en internetkabels.  Ook heeft Wijnand alvast een leiding gelegd voor de cv die we boven aan de muur gaan bevestigen. De raampjes waren ook niet allemaal meer in perfecte staat dus ook daar is er alvast één van vervangen. Er zitten gaten in de muur die door de vogels gebruikt werden om binnen te komen. Twee ervan zijn aan de binnenkant alvast dicht gemaakt. Het derde gat zal gebruikt worden voor de doorvoer van de coax en dus op een andere manier dicht gemaakt moeten worden. Voor de buitenkant moeten we nog wat steentjes kopen die hetzelfde zijn als de rest van de schuur zodat we de gaten mooi kunnen dichten.

 

leidingen
Verschillende soorten leidingen zijn door Wijnand bevestigd op de muur en aan het plafond.

We hebben alles klaar liggen om de gipswanden te gaan zetten met isolatie ertussen. Maar omdat het dus nu nog niet geïsoleerd is en het is gaan vriezen kunnen we nu even niet aan het werk. Nu worden de tijdschriften en internetpagina’s uitgeplozen. Wijnand is op zoek naar een nieuwe HF  set en VHF set of een combinatie hiervan. (Karin wil er ook graag één op haar gedeelte van het bureau). En we zijn ook op zoek naar nieuwe antennes.

We hebben overigens al een eerste aanwinst op het terrein liggen. Arie PA0BOA had nog een mooie mast in zijn achtertuin liggen. Hij had hem zelf door omstandigheden nooit opgezet en de mast lag al dertig jaar te wachten op gebruik. Aangezien het een mast is van verzinkt staal is hij alleen wat stoffig geworden en niet gaan roesten. Wij hebben deze mast mogen kopen en zijn hem met een gehuurde extra lange aanhanger op gaan halen. Dat was nog een flink karwei, niet vanwege het gewicht maar wel omdat de coniferentakken hun weg hadden gevonden door de openingen heen. De mast bestaat uit twee delen van 6 meter. Hij is uitschuifbaar en kantelbaar. Hij lag in uitgeschoven toestand onder de struiken dus dat maakte het er ons ook niet makkelijk op. Na wat snoeiwerk hebben we hem echter los gekregen en naar de aanhanger gebracht. Met flink wat spanbanden en touwen met mooie “padvindersknopen” werd alles op de kar bevestigd en konden we hem naar Nieuwdorp gaan brengen. Daar ligt hij nu alvast naast het huis. Te wachten tot we binnen zover zijn dat we ook buiten met de masten en antennes aan de slag kunnen. Nu maar wachten op wat betere temperaturen zodat we weer in de shack aan de slag kunnen.

antenne vervoer
De antennemast van PA0BOA is in de Schippersweg gearriveerd.

Geef een reactie