De vorst is uit de grond!

Het is voorjaarsvakantie en gelukkig is de vorst al weer uit de grond. Dat betekent dat ik mijn plannen voor de tuin uit kan voeren. Net voordat het ging vriezen had ik een stukje grond naast de schuur omgespit zodat daar een kruidentuin aangelegd kan worden. Nadat de vorst de kluiten goed gebroken heeft, kon ik met de frees erover. Ook de moestuin heb ik meteen gefreesd. Die ligt er nu mooi bij. Klaar voor de eerste groente.

tuin Stoofwegzijde
De moestuin ligt er weer mooi bij en ook het gras onder de fruitbomen begint al lekker te groeien.

Maandag ben ik naar Yerseke gereden en heb daar buxusstruikjes gekocht bij een kweker. Die konden meteen de grond in want ik had ’s morgens de vakverdeling al gemaakt. Later in de week heb ik ze nog gesnoeid en er alvast wat kruiden in gezet. Er staat nu Rozemarijn, Citroen Thijm, Oregano, Salie, Laurier, Peterselie en Selderij. Later in het seizoen zal er nog meer bij komen.

Kruidentuin
Karin is aan het werk in de nieuw aangelegde kruidentuin.

Nadat ik in de kas diverse groente en zomerbloeiers heb voorgezaaid ben ik in de voortuin begonnen. Die siertuin was vorig jaar nog niet aan de beurt geweest en ik vermoed dat de vorige eigenaar het ook al een jaar had af laten weten. Met onze pas aangeschafte aanhanger ben ik 4 keer, volgeladen met snoeiafval uit de voortuin, naar de milieustraat geweest en nog één keer met het snoeiafval dat ik nog van de kerstvakantie had liggen.

snoeiafval
De nieuwe aanhanger staat te wachten op nog meer snoeiafval voordat ik ermee naar de milieustraat rijdt.

De struiken die er staan zijn flink gesnoeid en ook de coniferen zijn bijgewerkt. De heide, die op sommige plaatsen wel een meter hoog stond,  is flink ingetoomd maar nog niet helemaal gesnoeid want hij bloeit op dit moment. Er kwamen nog wat verstopte struikjes onder vandaan die mij dus dit jaar gaan verrassen, ik heb nog geen idee wat het voor struikjes zijn. Wel heb ik ontdekt dat er een Hortensiea Annabel staat met grote witte bloemtrossen in de zomer, ik had hem eerst voor een sneeuwbal (Viburnum) aangezien. Die struik staat er overigens ook maar dan een stukje verderop. Er zijn nog meer struiken waarvan ik benieuwd ben welke bloemen er aan zullen komen dus de tuinplantenboeken zullen regelmatig uit de boekenkast gehaald worden om de naam op te zoeken.

Siertuin
Het pad van de siertuin is weer te zien.

Vandaag heb ik tot besluit de heg aan de kant van de Stoofweg gesnoeid en het gras voor de eerste keer gemaaid. De vakantie zit er op en ook mijn doelen voor de tuin deze week zijn bereikt. Het ligt er weer allemaal netjes bij.

Geef een reactie