De fruitbomen bloeien, de moestuin wordt langzaam groen.

En nog steeds als Wijnand aan het klussen gaat in de shack gaat Karin de tuin in.

rabarber
Het eerst portie rabarber is er al afgesneden.
Spinazie
De eerste spinazie staat al boven.

De moestuin is helemaal in orde gebracht voor het seizoen. De eerste rabarber is al gesneden. Ik heb spinazie gezaaid en die staat al boven. In de kas heb ik allerlei groente voorgezaaid en dit komt ook allemaal op. De bloemkoolplantjes zijn zelfs al uitgezet. Verder heb ik plantuitjes gezet, worteltjes, sla, radijs en suikermaïs  gezaaid en Wijnand heeft van de markt spitskool-, sla- en andijvieplantjes meegenomen en die staan ook al in de grond. Binnenkort kunnen de aardappelen de grond in. Spannend hoor of alles wil lukken.

De boomgaard begint ook kleur te krijgen.

Bloesem
De Japanse peer was de eerste fruitboom die in bloei ging.

 Niet groen maar wit en rose. De pruimenboom die als laatste de pruimen rijp heeft, heeft gek genoeg als eerste bloesem. Ook de Japanse peer en de abrikoos en perzik staan in bloei. Af en toe gaan we even een bakkie doen op een bankje in het zonnentje in de “boomgaard”. Heerlijk om alles zo in bloei te zien komen en alle bessen- en frambozenstruiken groen te zien worden, terwijl het er een maand geleden nog uitzag alof er dode takjes in de grond gestoken waren. Dat wordt vast weer smullen deze zomer.

Ook aan de kleur in de bloementuin wordt natuurlijk wat gedaan. Er liggen allelei bollen en knollen klaar om de grond in te gaan en er staat heel wat voorgezaaid klaar in de kas. Elke avond even kijken of alles nog vochtig genoeg is en al verpot kan worden is nu een vaste bezigheid.

Geef een reactie