coax aansluitingen

Nadat in het Hemelvaarts- weekend de antennes geplaats zijn, kon er nu gewerkt worden aan een mooie manier om de coax-kabels naar binnen te voeren.

Er zaten natuurlijk al drie gaten in de muur van de schuur omdat hier voorheen een voliére was. De vogels konden hierdoor naar binnen en buiten. 2 gaten worden dicht gemaakt (van binnen is dit al gebeurd) en het derde gat wordt gebruikt om de coax-kabels door naar binnen te voeren. Om het wisselen van de kabels als ze aan vervanging toe zijn makkelijk te maken of om de verbinding vlug te verbreken als er bliksem dreigt heeft Wijnand een aluminium plaatje gemaakt met  hierop doorvoer-connectors. Nadat hij heel veel gaatjes had geboord konden de diverse connectors bevestigd worden en nu zitten de coax kabels keurig vast en is er ruimte voor de coax van de nog te plaatsen beams.

coax doorvoer
De coax doorvoer is klaar

Het halletje naast de shack is helemaal schoongemaakt en in de verf gezet. Er zijn rekken geplaatst en deze zijn nu gevuld met kratten met de voorraad coax, computerkabel en allerlei andere soorten “draad” en wat grotere onderdelen voor de hobby. Nu nog een nieuwe achterdeur erin en het is daar ook helemaal klaar.

Geef een reactie