voorjaar 2013

De strenge winter is eindelijk voorbij. We gaan weer aan het klussen en er is “gezinsuitbreiding”. Op 9 april hebben we 4 kuikentjes gekregen en die hebben de eerste week binnen in een doos gezeten omdat ze nog zo klein waren. Nu het eindelijk mooi weer is gaan ze overdag naar buiten en laat ik ze ’s avonds nog in de kartonnen doos binnen slapen. Met z’n vieren op een kluitje liggen ze dan heerlijk in een hoekje onder een stukje oude handdoek. Vandaag hebben ze voor het eerst de hele dag in het nieuwe kippenhok gezeten. Vanavond durfden er 2 om via het kippenladdertje naar buiten te komen en ze konden daar meteen heerlijk in de grond naar wormen zoeken. Ondanks dat ze dus erg vroeg bij hun moeder vandaan gehaald zijn vertonen ze toch wel echt kippengedrag. Later gaan we ontdekken of het haantjes of hennetjes zijn.

De kuikentjes zijn van verschillende leeftijd.

Dit weekend hebben we plantenbakken gemaakt voor in de kas. Het zijn 3 bakken van bijna 2 meter lang en ze zijn voor de helft gevuld met compost van de milieustraat en daar bovenop een laagje tuinaarde. Hier kunnen van de zomer de komkommer-, tomaten-, paprika en peperplanten in staan. Ze zijn al voor gezaaid, de komkommer staat zelfs al op.

In de moestuin is ook alles al in gereedheid gebracht en de aardappels en uien zijn al gezet. Ook heb ik diverse groente al gezaaid. De bloemkool die ik al voor had gekweekt in de kas staat al buiten. Een paar plantjes hebben wel last van de laatste vorst gehad maar ik heb nog reserve in de kas dus die kan ik vervangen.

Binnen is er de laatste tijd niet zo veel gebeurd. We wilden na de eerste koude periode aan de ombouw van de radiatoren beginnen maar toen kwam er helaas een gezondheidsprobleem tussen. Mijn netvlies liet los waarna ik geopereerd moest worden en ik 1 week plat moest liggen en nog 3 weken zeer rustig aan moest doen. Als je niet mag bukken en tillen valt er even niet te klussen. Dat klusje is dus uitgesteld. Toen het wel weer beter met mijn oog ging, vonden opa en oma Mijnders het ineens tijd om te gaan verhuizen. In zeer korte tijd was er een geschikt huisje gevonden in West-Souburg en toen moesten we daar gaan klussen en verhuizen. Dus weer geen tijd voor de radiatorombouw.  Nu is het lekker weer. We gaan dus buiten aan de slag en hebben vanavond al voor het eerst buiten koffie gedronken. Het zal dus nog wel najaar worden voordat die klus geklaard is.

Volgende week gaan we de spullen van Marjolein uit haar flatje in Utrecht halen. Ze gaat voor een half jaar naar Schotland op stage en haar kamer gaat in de onderverhuur dus alle persoonlijke bezittingen moeten eruit. Ze komt eerst nog een lang weekend naar huis en neemt dan ons volgende huisdier mee. De poes van Niels. Zijn zus, Tessa, blijkt allergisch te zijn en nu komt Minoe bij ons wonen. Dan kan ze hier de ongewenste huisdieren (de muizen) mooi vangen of wegjagen.

Geef een reactie