meivakantie

één van de nieuwe paadjes

De meivakantie is weer voorbij. Het was meestal mooi weer en daardoor ben ik bijna de hele vakantie buiten bezig geweest. Natuurlijk met snoeien en wieden maar ook met het aanleggen van een aantal paden en samen hebben Wijnand en ik  een schutting gemaakt. Het leggen van de paden was een flinke klus. Het paadje naar het houthok toe was flink verzakt, dus eerst moesten daar de klinkers uitgehaald worden. Toen heb ik de banden erin gezet. (wel waterpas hé). Daarna een flinke laag zand erin om de boel op te hogen en na het afrijen kon Wijnand dan de tegels erin leggen. De volgende dag kon zo het paadje langs de pruimen bom aangepakt worden. Ook hier hetzelfde verhaal. Maar omdat deze tegels wat kleiner zijn kon ik die er zelf inleggen. Wijnand heeft alleen de laatste twee gedaan omdat die op maat gesneden moesten worden. Het paadje in de moestuin was ook twee dagen werk. Hier moest eerst al het onkruid verwijderd worden. Dan worteldoek erop en daarna een laagje zand.  En dan was het passen en meten met de grote natuursteen tegels en de kleinere klinkers.

Ondertussen loopt Minou wat heen en weer te drentelen om het huis en kan ze zo een beetje aan de omgeving wennen. Ook besluipt ze af en toe de kippetjes maar die zitten gelukkig veilig in hun ren. De kippetjes zijn echt geen kuikentjes meer te noemen. Ze groeien aardig door en zitten nu ook niet meer ’s nachts binnen. Ze zouden niet eens meer in de doos passen.

Minou

De kuikentjes zijn al bijna “kippen”.
.

Geef een reactie