verbouwen

Het is ondertussen al een paar jaar geleden dat er een stukje over het verbouwen geschreven is. Niet dat we in al die tijd niets gedaan hebben maar gewoon om dat we het vergaten om op de site te zetten.

Projecten van de afgelopen jaren.

Nadat de shack ook klaar was hebben we binnen een poos geen grote projecten aangepakt maar zijn we veel buiten bezig geweest. Nadat we in de achtertuin het terras hebben laten doen is ook in de voortuin de bestrating aangepast. Later is ook het gedeelte van de tuin voor het woonhuis veranderd. Een hovenier heeft hiervoor de basis gelegd met bestrating en buxus vakken en ik heb daarna zelf de beplanting aangepakt. voortuin

In de achtertuin hebben we een veranda gebouwd aan de schuur, een terrasje aangelegd achter bij het houthok.

terrasje leggen

Het houthok zelf heeft een betonnen vloer gekregen en we hebben ook nog een constructie gemaakt met een zonnescherm eraan.

zonnescherm bouwen

In 2015 hebben we weer een binnen project aangepakt. De oude houten dorsvloer hebben we eruit gehaald en daarvoor in de plaats hebben we een betonnen vloer gestort. De hele schuur is nu voorzien van een betonnen vloer.

Boven op de schuurzolder hebben we dit voorjaar de vloer gelijk getrokken. Er was nog steeds 1/4 deel dat zo ongeveer 70 cm lager lag. Daar hebben we nieuwe zolderbalken gemonteerd en er nieuwe vloerplaten opgelegd. Die vloer is nu gelijk en daar lekker stevig.

Bijkeuken.

Nu we het 6e jaar ingaan is het tijd voor de bijkeuken. Vorige week heb ik de kunststof schroten verwijderd die nog steeds op de muur zaten. De komende week gaan de tegeltjes van de muur af en dan zullen we een mooie ombouw gaan maken voor het witgoed dat er staat en aan de andere wand zal een lambrisering komen maar geen grote kast meer. Het zal wel een paar weken duren want Wijnand moet tussendoor ook nog 2 weken naar Duitsland voor zijn werk.