100 jaar Scouting in Zeeland

Vorig jaar was een knal feestjaar. Als hoogte punt was er natuurlijk Scouts Today waarbij scouts van alle leeftijden vanuit heel Nederland naar Utrecht kwamen met de trein om daar een dag lang spelletjes te doen en een voorstelling te bekijken. Scouting Zeeland had als afsluiting van het feestjaar een groot feest voor alle scouts boven de 16 jaar. Met een act van Wipneus en Pim werd het een fantastische avond.

Dit jaar, 2011, is het honderd jaar geleden dat de eerste groepen in Zeeland zijn opgericht. De Berdenis van Berlekomgroep uit Middelburg en de Meester Bakkergroep uit Zierikzee bestaan dit jaar beide 100 jaar. Gefeliciteerd.

De Welpen van Scouting Zeeland gaan op 28 mei een feest vieren. We gaan naar het Veerse meer op het terrein bij de Piet om daar ’s middag leuke spelen op en naast het water te doen en we sluiten af met een barbecue.

Dit jaar wordt ook het nieuwe Hopman Vernielhuis geopend. Het kamphuis van het Scoutcentrum aan de rand van het Veerse meer tussen Arnemuiden en Veere. Zaterdag 2 april is het zover. De foto’s zijn te zien op www.scoutcentrumzeeland.nl ..

100 jaar Scouting Nederland

Volgend jaar is het zover Scouting Nederland bestaat 100 jaar. Er komen drukke tijden aan voor de groepen en de regio. Er gaat taart uitgedeeld worden aan de gemeentes en provincies, er komt een landelijke dag in Utrecht waar alle scouts vanaf 7 jaar naar toe mogen en er komt een landelijke Bever-doe dag. Daarnaast hebben we ook nog de nodige activiteiten in de regio. Een jaar waar veel in gaat gebeuren. En dan in 2011 100 jaar Scouting Zeeland. Ook daar denken we zo af en toe al aan..