zondag 22 augustus

Als we 7 uur wakker worden blijken er al weer campers vertrokken te zijn. En wij dachten vroeg te zijn.

We gaan terug naar Zeeland en parkeren de camper in Vordingborg om daar het stadje te bekijken en een paar caches te doen. Er ligt er één bij het plaatselijke scoutingclubhuis.

Er is ook een cache bij  “de Ganzentoren”. Dit is een toren die bij de ruïne van het kasteel hoort. De toren staat er nog goed bij en hij is open voor publiek. We klimmen naarboven en genieten daar even van het mooie uitzicht over de stadje en het water. Na een ronde door Vordingborg gaan we terug naar de camper voor de lunch.

Als we dan verder rijden richting Kopenhagen begint het helaas te regenen. Toch besluiten we nog te stoppen in het plaatsje Koge. Er is daar een cache langs hele mooie oude huizen. We gaan die doen en hij is inderdaad de moeite waard. We houden het voor een groot deel van de wandeling droog maar aan het eind begint het zo hard te regenen dat we besluiten de tocht niet af te maken maar terug te gaan naar de camper en door te rijden.

Rond 4 uur rijden we Kopenhagen binnen en gaan naar de Stads-Camperplaats. Dit is ook weer een groot parkeerterrein waar een deel van is afgescheiden met hekken en waar ook ongeveer 40 campers  op kunnen staan. Er staan twee portable toiletblokken met WC-douche ruimtes.

Na het avondeten wandelen we de stad alvast even in. We lopen langs een prachtig oud groot postkantoor en een stationsgebouw. Beide zijn in dezelfde stijl gebouwd als je in Nederland veel ziet. We wilden het park Tivoli in gaan, maar er blijkt betaald te moeten worden om er binnen te komen. Omdat we maar een uurtje hebben besluiten we dit niet te doen en lopen op het gemakje terug naar de camper. Om 9 uur zijn we zoals afgesproken weer achter de set te vinden om verbinding te maken met de zendamateurs op Walcheren..

Geef een reactie