maandag 23 augustus

Vandaag pakken we de fiets om Kopenhagen te gaan ontdekken. We fietsen richting het Kastelet. We verwachten daar het Koninklijke paleis aan te treffen maar dit is niet zo. Op het terrein, dat bestaat uit een oud vestingwerk met bastions, staat de kazerne. Er wordt op het moment dat we aankomen zelfs een schietoefening gehouden door wat jonge soldaten. We lopen een rondje over de bastions en de binnenplaats. daarna lopen we naar de haven waar het beeld van de kleine zeemeermin normaal staat. Ze is op dit moment op de wereldtentoonstelling en op de plaats waar ze hoort te staan staat een groot scherm met beelden van de webcam van het terrein daar en de zeemeermin. Als we daar geweest zijn zoeken we onze fietsen weer op en gaan op een bankje onze luch opeten. Dit zie je verder niemand doen hoor, met de termosflessen op pad. Na de luch fietsen we door het oude centrum en staan dan wel ineens voor het koninklijke paleis. Er staan ceremonieel geklede wachters voor de deuren. Ze lopen ook regelmatig een stukje heen en weer zoals we dat van de tv in Londen kennen.

De binnenstad van Kopenhagen is een stad met veel mooie grote gebouwen rijk versiert met beeldhouwwerken. Ook is er nog een haven die de nieuw haven heet maar nu natuurlijk een oude haven is. Dit is een voetgangers gedeelte met veel terassen en huizen in vele kleuren erlangs.

Ook nu begint het rond half 3 weer te regenen dus gaan we richting de camper. We eten wat vroeger dan normaal zodat we ’s avonds nog even het grote overdekte winkelcentrum in kunnen dat naast de camperplaats is..

Geef een reactie