dinsdag 24 augustus

Dag 2 in Kopenhagen. We hebben nog lang niet alles gezien dus nogmaal stappen we op de fiets en gaan Kopenhagen weer in. Er is een groot eiland dat ook bastions heeft en veel oude kerken en militaire gebouwen. Ook daar doen we een ronde. Dan gaan we weer terug naar het stadscentrum en rijden naar de parken. Het koningspark is er één van. We wandelen daar even rond en zien dan dat er mensen zich verzamelen bij een muurtje. Als we gaan kijken wat er aan de hand is blijkt dat de militaire wacht zich net heeft opgesteld om in optocht achter de koninklijke militaire harmonie aan te marcheren op weg naar het koninklijke paleis voor het wisselen van de wacht. Uiteraard blijven wij ook even staan kijken. Leuk zicht hoor al die pakken en die hoge mutsen van berenbont.

Daarna gaan we naar de Botanische tuinen. Hier kun je wel een hele dag rond wandelen. Het is een groot park met van alle werelddelen planten en bomen. Ook is er een grote orangerie met wel 5 ruimtes. Elke ruimte heeft een andere temperatuur en is ingericht met tropische of subtropische planten. Planten die wij als kamperplanten kennen maar dan een stuk groter. Het middelste gedeelte is erg hoog en daar groeien grote palmen.

Je kunt er ook bovenin op een balkon lopen.

Als we uit de tuin komen begint het weer zachtjes te regenen. We fietsen richting de camper maar gaan eerst even langs de buitensport zaak waar neef Johan filiaalleider van is. Hij vindt het hartstikke leuk dat we even komen kijken en laat ons trots de zaak zien. Beneden is een filiaal van “de scoutshop”. Eén van de Deense scouting verenigingen blijkt eigenaar te zijn van deze  keten en draait op een deel van de opbrengst. Morgenavond gaan we bij Johan op bezoek in Taarstup. Nu gaan we op de fiets weer terug naar de camper want we moeten voor 5 uur de camperplaats verlaten hebben.

We rijden een klein stukje naar het plaatjes Vallensbaek. De camperplaats is in dit geval een haventje waar we een plaatsje mogen zoeken tussen de trailers van de boten. We hebben voor dit plaatsje gekozen omdat we vanaf hier makkelijk naar Johan kunnen fietsen. Ondertussen is het erg hard gaan waaien en slapen we in met het gefluit en getingel dat de wind maakt door de tuigage van de zeiljachten..

Geef een reactie