zaterdag 28 augustus

Vandaag is onze laatste echte vakantiedag. Vanaf morgen gaan we op de terugreis. Eerst nog twee dagen via een toeristische route naar de westkust en dan naar beneden tot aan Hamburg en dan dinsdag het laatste stuk in een keer naar huis via de snelweg.

Vandaag zijn we in een openluchtmuseum geweest hier in Arhus, “den gamble by” wat betekent “de oude stad.

Het is een museum waar ze vanuit het hele land oude vakwerk-huizen naar toe hebben gebracht en gerestaureerd hebben en ingericht met oude winkeltjes en werkplaatsen zoals de timmerwerkplaats, de zetterij en de drukkerij, de ververij en de spinnerij en vele ander soorten werkplaatsen. In sommige huizen werd er door acteurs gespeeld zoals het er in die tijd toe ging. Het was een leerzame en vermoeiende dag. we zijn er van 10 tot 5 binnen geweest en hebben ons geen moment verveeld.

 Je kon vanuit het museum ook nog de botanische tuinen in maar daar zijn we niet meer aan toegekomen. (En die hadden we in Kopenhagen ook al gezien.

Na het museum zijn we nog even boodschappen gaan doen en daarna weer  terug naar de camper gefietst. En dan zoals elke avond eten koken, afwas en aan de administratie. (website bijhouden en caches loggen).

Morgen moeten we vroeg op pad omdat de weg om 10 uur afgeloten wordt i.v.m. een loopwedstrijd. Dus vroeg eruit om de fietsen op de camper te doen en de antenne af te breken zodat we optijd weg kunnen komen.

Dit is de laatste keer dat we over internet kunnen beschikken dus van de laatste dagen komt er geen verslag..

Geef een reactie