De vorst is uit de schuur.

De vorst is uit de grond dus ook uit de schuur. Gelukkig maar want Wijnand begon flink te mopperen omdat er niet geklust kon worden. Nu ik vakantie had heeft hij zelf ook twee dagen vrij genomen deze week en is weer aan het klussen geslagen.

Voor de vakantie had hij al de televisie en internetkabels doorgetrokken vanuit het woonhuis naar de schuur en de zolder van Annemarie. Hier is hij zeker twee avonden mee bezig geweest.

Deze week kan hij dan gelukkig weer beginnen met de shack. Alleen gaat het niet zo snel als hij zou willen. Omdat de muren scheef staan en van verschillende dikte zijn is het nogal een karwei om de rachels waterpas en loodrecht aan te brengen. Er zit flink wat ruimte tussen de buitenmuur en straks de gipsplaatwand vanwege dat verschil dus er moeten veel extra blokjes of zelfs hele planken bevestigd worden zodat er straks een mooi recht muurtje  staat.

Wijnand is bezig met het aanbrengen van de rachels voor de gipswand.

Ondertussen wordt er ook al over de invulling van de shack gedacht. We hebben natuurlijk heel wat apparatuur staan maar dat is zoals bij de meeste zendamateurs nooit genoeg. Als er niet geklust wordt, wordt het internet afgespeurd op zoek naar tweedehands of nieuwe spullen maar ook zijn we deze zaterdag naar de radiovlooienmarkt in Vogelwaarde geweest en daar niet met lege handen vandaan gekomen.

Meetapparatuur
De nieuwe (tweedehands) meetapparatuur.

De afgelopen maand is er dus van alles aangeschaft voor in de shack. Er zijn twee oscilloscopen, een frequentie teller, een signaal generator en een vector network analyser  aangeschaft.

Falcon Outback 2012
De Falcon Outback voor 12 banden op HF en VHF.

Voor Karin hebben we op de rommelmarkt nog een antenne meegenomen. Een Falcon Outback 2012 voor 12 banden op HF en VHF. Hier kan ze tijdens het eerste zendweekend 24 maart in Lewedorp mee experimenteren. Maar voor die tijd zullen er nog heel wat uurtjes geklust worden in de shack.

Geef een reactie