Eigenlijk hebben we best wel een grote achtertuin!

Nadat we de eerste twee weken van de zomervakantie met de camper door Noord- en Zuid-Holland zijn getrokken zijn we bij thuiskomst weer op het gemakje gaan klussen. Terwijl Wijnand de schuur schildert en een antennevoet in het beton stort ga ik in de tuin aan de slag. Het onkruid in de moestuin heeft natuurlijk 2 weken lang vrolijk door kunnen groeien en moet er nu weer uit. De rozen moeten bijgehouden worden (uitgebloeide bloemen eruit, dan bloeien ze nog een keer) en de pruimen worden rijp dus die moeten geplukt en tot jam verwerkt. Klinkt druk maar er is tussendoor nog genoeg tijd om lekker te lezen.

Als begin augustus bij ons in de achtertuin dan het verjaardagsfeest van Opa Mijnders is gehouden kunnen daarna eindelijk de tegels in de achtertuin verwijderd worden en het betonne nvloertje van de voormalige voliére gesloopt.

3 Dagen is Karin bezig met het verwijderen van de tegels. De betonnen vloer is dankzij een gehuurde sloophamer in 2 uurtjes kapot en wordt dan in een race tegen de klok naar de milieu-straat gebracht Die gaat immers op zaterdag om 3 uur dicht en dan willen we de brokstukken toch wel weg hebben. Dat lukt in 3 keer rijden en met complimenten van het personeel aldaar vanwege ons tempo.

slopen
Wijnand aan de slag met de sloophamer

En dan komt Gert Harthoorn met de shofel en een kraantje. Hek eruit, appelboom eruit, anders komen ze niet in de achtertuin met de machines. En dan kan er gegraven worden. Grond eruit, zand erin en nog voordat ze om 16.00 uur stoppen ligt er een stukje terras in. Dinsdagavond ligt bijna het hele terras en dan blijkt dat we eigenlijk best wel een grote achtertuin hebben.

het nieuwe terras
Met het nieuwe terras lijkt onze tuin veel groter dan in de oude situatie.

Geef een reactie