Tijd te kort.

Ze zeggen er is haast geen tijd, en daarom altijd haast en spijt, dat deze dag niet langer duren kan. Ze zeggen er is tijd te kort, ze zeggen dat het donker wordt. (stukje van een songtekst van Doe Maar).

Dit stukje tekst is de laatste dagen meerdere malen door mijn hoofd heen gegaan. We zijn druk bezig maar steeds duurt de klus langer dan we verwacht hadden. Soms omdat we tegenslag hebben, soms omdat we ons verkeken hebben op de tijd zelf en soms omdat er eerst allerlei andere dingen moeten gebeuren voordat de klus zelf kan starten.

plafond eruit
Karin sloopt het plafond van de keuken.

Op dit moment zijn we met de keuken bezig. Je denkt even de vloer eruit en het plafond en dan een nieuw plafond erin en de nieuwe vloer. Ja niet “eventjes” dus. De tegeltjes gingen er vrij makkelijk af tot het laatste stukje op één gipsplaat. Blijkbaar een andere lijm of zo want het wilde er niet af en de gipsplaat zelf ging kapot. Dus dan maar de hele plaat eraf.

keukenvloer kaal
Hier zie je een stukje van de balken van de keukenvloer met de vele nietjes erin geslagen.

De vloer eraf. Het zeil zat gelijmd maar dit liet heel makkelijk los, geen probleem. Ook de onderplaten moesten er af. Dit ging prima maar elk stuk ondervloer zat met een ontelbare hoeveelheid nietjes vast. Die nietjes bleven in de vloerplanken achter en zaten zo diep dat ze er niet met de nijptang uit te krijgen waren. Dus elke nietje er dan maar verder intikken. Weer een paar uur extra.

Één muur was met spaanplaat betimmerd en na wat twijfel besloten we ze er toch af te halen. Dit bleek een goede keuze te zijn. Erachter bleek een dikke vinyllaag te zitten waardoor de muur niet kon ademen en de stuclaag onder het vinyl bleek los te zitten en de schimmel stond er op. Dus ook dit vinyl en de stuclaag moesten eraf. weer een ochtend extra werk.

In de keuken komen een groot fornuis, een afwasautomaat, een coocker en een magnetron. Hiervoor moeten twee extra groepen in de stoppenkast komen en ook alle bedrading hiervoor moet nog aangelegd worden. Dus weer een dag extra werk. De waterleiding moet verlegd worden, de afvoer is ondertussen verlegd (hiervoor moest de vloer opengezaagd worden, dat kon gelukkig nog net voordat de nieuwe vloer er in gaat). De gasleiding moet verlegd worden en dan moeten en nog gipsplaten op het plafond en de muur. Dus eventjes de keuken doen werd twee weken werk.  En vandaar ook dat het liedje van Doe Maar zo af en toe door mijn hoofd heen flitst.

nieuwe keukenvloer
Maandagmiddag ligt de nieuwe keukenvloer er keurig bij.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de vloer door de mannen van “de Faam”. Dan kunnen wij morgen weer aan de slag. Voor maandag moet alles klaar zijn want dan komt de keuken zelf. Wijnand is vandaag weer bezig met de muur op de zolderkamer en die gaat waarschijnlijk dicht komen vandaag, dan kan Karin morgen aan de afwerking beginnen zoals het dichtstrijken van de naden en alles schilderen. Dan kan Wijnand weer in de keuken aan de slag.

Gelukkig hebben we wel tijd voor onze hobby. Zaterdagavond hebben we in de vuurtoren van Westkapelle gezeten om te zenden in het kader van het internationale vuurtoren weekend. We hebben veel verbindingen gemaakt. Wijnand boven in de toren en Karin beneden.

Zondag hebben we Annemarie en Anton weer van de camping in Sluis opgehaald en in de loop van de week zal Marjolein ook wel weer thuis komen als ze uitgeslapen is van een lang weekend werken op het muziekfestival Lowlands..

Geef een reactie