De eerste kerst in Nieuwdorp

figuurzagen
Wijnand heeft kerstfiguurtjes uitgezaagd.

 De voorbereiding voor onze eerste kerst in Nieuwdorp begonnen dit jaar al vroeg. Natuurlijk hebben we dozen vol met kerstspullen in de bergruimte staan maar zoals elk jaar kon ik het ook nu niet laten om lekker zelf te fröbelen. Wijnand heeft allerlei kerstfiguurtjes uitgezaagd zodat ik daar van die leuke deurhangers kon maken. Van stof heb ik nog sterren genaaid en die met kralen en knopen versiert, er zijn natuurlijk kerststukjes en kransen gemaakt en zo werd langzaam het hele huis in kerstsfeer gedompeld.

Kerststuk
Karin heeft een kerststuk gemaakt.

Eerste kerstdag komt traditioneel de hele familie Mijnders bij elkaar. Dit jaar waren wij aan de beurt om iedereen te ontvangen. Zaterdag en zondagmorgen werden de voorbereidingen voor het diner getroffen. Iedereen die thuis was heeft hier op de een of andere manier aan bijgedragen. Zo heeft Niels wortelsterretjes uit gestanst (de vorm staat nu voor altijd in zijn handpalm😉 ) en Annemarie en Anton hebben broodvormen uitgedrukt. De tafel werd onder leiding van Marjolein (onze horeca specialist) feestelijk gedekt. Het resultaat mocht er zijn. Nadat rond 16.00 uur alle gasten gearriveerd waren hebben we de koffie gedronken en rond 17.30 uur zijn we aan tafel gegaan en heeft iedereen heerlijk gegeten.

Kerstdiner
De familie Mijnders aan de maaltijd.

Tweede kerstdag was de rust al snel teruggekeerd in huize Mijnders. Marjolein en Niels werden op de trein gezet om in Maarssen de kerst verder te vieren en Annemarie en Anton vertrokken met diezelfde trein richting Leiden. Zij zouden daar door de ouders van Anton opgepikt worden om vervolgens door te reizen naar Friesland voor een familiediner. Wij zelf hebben rond 4 uur Oma Menheere opgehaald en zijn bij Heidie en Martien op visite gegaan, waar we natuurlijk ook heerlijk gegeten hebben..

Geef een reactie