3 augustus 2011

En we zijn weer een week verder. Met de verjaardag van Annemarie hebben we de barbecue getest en ook het paviloen want het was best fris. We hebben de zijwanden eraan gedaan en de jongelui hebben daar lekker uit de wind kunnen eten. De “oudjes”zijn in de kas gaan zitten. Daar was het heerlijk toeven.

de jeugd bij de bbq
Anton vind het leuk om voor ons het vlees te verzorgen tijdens de barbecue.

De afgelopen week hebben we in de avonduren de garage en de schuur eens flink opgeruimd. We kunnen nu weer fatsoenlijk lopen en in de schuur heeft het gereedschap nu een plaatsje gekregen zodat we én weer iets snel kunnen vinden én ook nog ruimte hebben om te klussen.

opgeruimde schuur
Zo kun je tenminste weer iets vinden.

Overdag heeft Karin elke dag een stukje tuin onder handen genomen. Het gaat langzaam maar je begint resultaat te zien. Als je aan het snoeien gaat blijkt er soms nog meer in je tuin te staan dan je dacht. Soms zijn dat te ver opgeschoten bomen die er niet horen en soms zijn het leuke struiken die wel een beter plekje in de tuin verdienen.

Alle rozenstruiken langs het toegangspad zijn eruit gehaald en deze hebben een andere plaats gekregen.

rozen langs pad
Deze rozenstruiken en al het onkruid dat er tussen stond zijn nu weg.

Dit was nodig omdat er nog een flink stuk verhard moet worden om de camper straks op te kunnen zetten. Langs de muur aan de voorkant stonden hele grote cactussen die prachtige gele bloemen gaf. Maar omdat ze daar erg onhandig stonden ( je kon er nauwelijks langs zonder een stekel op te lopen) heb ik deze al voor het verhuizen verwijderd. Nu ging ik op dit stukje onkruid verwijderen en nog kwamen er stekels dwars door mijn tuinhandschoenen heen. Nu liggen er vetplantjes op zodat ik daar weinig tot niet meer aan hoef te doen en geen last meer van rondvliegende stekels zal hebben.

Zondagmiddag hebben we weer gebruik gemaakt van de ruime openingstijden van de bouwmarkten en hebben we bijna al het materiaal voor de kamer van Annemarie gekocht. Vorige week zei ik dat we deze week zouden beginnen maar als we eenmaal klaar zijn met het avondeten is het al zo laat dat het geen nut meer heeft om te gaan beginnen. Dit stellen we dus nog een weekje uit. Wijnand krijgt vrijdag vakantie. We gaan dan eerst een lang weekend met de camper naar Sluis om de verjaardag van Opa Mijnders te vieren en als we dan terug komen kunnen we weer fris en uitgerust aan de slag. Alle vermoeide spieren zijn dan weer wat hersteld en alle schrammen van de rozenstruiken en stekelbeiers zijn dan ook weer genezen.

Het huis begint er steeds meer bewoond uit te zien. Er zijn wat decoraties aan gebracht en vandaag zijn er een paar ramen gordijnen besteld. Ook is de vloer voor de keuken opgemeten.

We wilden eigenlijk mooie tegels maar er ligt een houten vloer in de keuken. Als je daar tegels op wilt leggen moet je eerst met speciale platen aan de slag en er beton op storten. De vloer zou dan veel te hoog worden in vergelijking met de andere ruimtes. Laminaat is geen optie vanwege het vele werken met water in de keuken. We zijn toen op zoek gegaan naar een goede vervanger. Een optie was om linoleum te leggen. Toen we in bij Faam in Oost-Souburg waren om dit te bekijken werd ons daar een vrij nieuw materiaal getoond. Het zijn vloertegels van een zeer sterk PVC materiaal. Ze worden op een speciale ondervloer gelegd. Ze zijn water bestendig, zeer hard zodat ze niet snel beschadigen als er iets scherps op valt en het heeft toch die fexibiliteit die je op een balken ondervloer nodig hebt.

We hadden ook nog het geluk dat het nog gelegd kan worden voordat ze de keuken komen plaatsen. Dat gebeurt aan het eind van de maand. We kijken er wel naar uit. Dan gaat de tijd weer erg langzaam. Maar wat een verbetering zal dat opleveren.

Nu ga ik nog even wat jam koken van witte bessen, heerlijk zo’n tuin vol met fruit en groente..

Geef een reactie