Annemarie is jarig

Annemarie is vandaag jarig. Negentien jaar alweer. Dit is de eerste verjaardag die in dit huis gevierd gaat worden. Dit is ook de eerste verjaardag die we zonder zelfgebakken appeltaart door moeten komen. Dit is nog nooit voorgekomen bij de familie Mijnders. Maar ja, er is nog geen oven in huis dus we zullen taarten zonder oven moeten maken. (Taarten kopen doe we alleen in noodgevallen). Vanavond gaan we de nieuwe barbecue uitproberen. Ik hoop dat het weer nog wat beter wil worden want het ziet er nu erg druilerig uit.

De afgelopen weken is het in huis wat rustiger met werkzaamheden. Alleen de gang is zondag nog gepleisterd. Buiten wordt er echter wel hard gewerkt.

De kas is leeg gemaakt. De tafelframes zijn uitelkaar gehaald en daarna is hij opnieuw ingericht zodat er veel meer ruimte is. In de loop van het jaar zal dit een gezellige ruimte worden die voor een deel als orangerie en voor een deel als groente kas gebruikt zal gaan worden.

kas
Een gezellig zithoekje in nde kas. Een begin is gemaakt.

Buiten in de tuin wordt gesnoeid, verplant, geplukt en geveegd. De moestuin is vol, maar de aardappels moeten deze week de grond al uit dus dan komt er weer ruimte. De Opal pruimen boom is leeg evenals de kersen en ook steeds meer bessen raken op. Nu komen er een paar andere pruimsoorten aan. De appels zijn flink aan het groeien en de kweeperen lachen ons toe. Maar die moeten nog tot september wachten. Dan ga ik proberen daar een schijnbaar heerlijke delicatese van te maken. Kweeperen gelei en kweeperenkaas. Schijnt erg veel werk te zijn maar verrukkelijk.

kweeperen
Een paar van de vele kweeperen.
De eerste donker kleurende vijg is gisteren ontdekt door Mariëlle die samen met Ingrid op visite was en ons plekje een droom noemden. Daar zijn wij het volledig mee eens en het werd tijd om die droom werkelijkheid te maken. Daar zijn we nu dus vollop mee bezig.  Deze week gaan we een start maken met de slaapkamer van Annemarie. Voorlopig zal het klussen nog in de avonduren moeten gebeuren want Wijnand moet nog 2 weken werken. Maar ondertussen zijn er nog genoeg klusjes in de tuin te gebeuren en ook moeten de deuren nog geschuurd en geschilderd worden. Werk zat dus. Ik hoef mij niet te vervelen deze zomervakantie.
tuinsloelen
"de loungehoek"

Tussendoor kunnen we als het weer het toe laat wel buiten zitten genieten op onze nieuwe tuinsets. Daar zijn we zaterdag naar op jacht geweest. Lekker buiten eten of koffie drinken en genieten van de rozen en de vogeltjes die op zoek zijn naar insecten. Ook als je binnen in de keuken zit is dit een leuk spektakel om maar te kijken. Zoveel verschillende soorten hebben we al ontdekt. We kunnen nog niet zeggen welke, want de boeken zijn nog ingepakt. Als Annemarie naar haar garagekamer kan, kunnen de boeken eindelijk in de kasten gezet worden. Dan zullen we gaan zoeken naar de namen van de vogeltjes.

Maar vandaag gaan we even zorgen dat het huis op orde is voor de verjaardagsvisite. Aan de slag dus.

 .

Geef een reactie