Zondag 10 juli

Zo we hebben weer een drukke week achter de rug. Voor Karin de laatste werkweek. Een week waarin we het carpolen goed hebben uit kunnen proberen.

Zondag heeft Wijnand in de woonkamer structuurpleister aangebracht.

Wijnand Pleistert
Wijnand brengt een sierpleisterlaag aan in de huiskamer.

Hij dacht hier wat te licht over, hij dacht de kamer in 1 dag klaar te hebben maar dat lukt een gevorderde waarschijnlijk nog niet alleen, laat staan iemand die voor het eerst aan het pleisteren gaat. Met blaren op de handen was hij tegen het eind van de middag eindelijk klaar met één muur. Later deze week heeft hij de tweede lange muur gedaan en omdat hij nu een weekje ploegendienst draait zal hij morgen pas aan de korte muren verder kunnen gaan.

Karin is ondertussen aan de slag gegaan in de tuin.

Karin in de moestuin
Karin werkt in de moestuin.

Natuurlijk moet er gewoon onkruid gewied worden maar er staan ook diverse zaailingen van bomen die niet in de tuin horen. Die moeten dus allemaal verwijderd worden. De moestuin heeft ook een ander aanblik gekregen. Er staan nu diverse slaplantjes, andijvie, prei en verschillende koolsoorten. Vandaag heeft ze een frame gemaakt voor stokbonen die nu nog gezaaid kunnen worden en de bloeiende preiplanten van vorig jaar hebben plaats gemaakt voor een zaaibed met spinazie. Aan de andere kant van het huis is een begin gemaakt met een kruidentuintje. Die zal pas echt ontwikkeld gaan worden als de parkeerplaats voor de camper aangelegd is.

Op dit moment staat de pruimenjam op het gasfornuis (lees camping-gasstel). Je kunt onder de boom blijven staan om de rijpe pruimen op te vangen.

pruimen
Deze opal pruimen zijn niet veel later in de jam verdwenen.

Omdat dit wel erg langzaam gaat heeft Karin de huishoudtrap er maar onder gezet en is ze gaan plukken. In een kwartiertje tijd toch zo’n 5 kilo pruimen in de emmer. Daarna door naar de “kersenboomgaard”. Ook daar heeft ze een emmer vol geplukt. Die zullen even tot morgen moeten wachten voor verdere bewerking.

Zaterdag hebben we de Boerenbond bezocht in ’s Heerenhoek. Ze hadden daar een erg mooie buitenkeuken in de aanbieding. Dit is een grote wens van Wijnand dus die werd aangeschaft en zaterdagavond en vanmorgen is Wijnand bezig geweest met het in elkaar zetten.

barbecue
De barbecue ziet er nadat Wijnand hem helemaal inelkaar heeft gezet indrukwekkend uit.
Marjolein schuurt
Marjolein schuurt haar boekenplankjes die daarna een ander kleurtje krijgen.

Ook Marjolein (maandag vanuit Utrecht aangekomen) en Annemarie (met flinke pijn aan haar zaak na het trekken van een verstandskies) zijn vandaag aan de slag gegaan. Diverse meubeltjes moeten een andere kleur krijgen.  Dus vandaag is het schuren en schilderen geblazen. Dit doen ze op de zolder die daarvoor eerst stofvrij gemaakt moest worden. Er is een halve vuilniszak met spinnenwebben en stof vandaan gekomen.

Annemarie schuurt
Annemarie schuurt het oude ledikant van Wijnand en Karin. Met een ander kleurtje wordt dit straks haar bed.

Op dit moment knappert er buiten in de vuurkorf een lekker vuurtje van hout en wat vers snoei-afval..

Geef een reactie