We kunnen weer op de bank hangen!

Hé, hé, eindelijk is het zo ver. De woonkamer is ingericht.

Nadat Wijnand deze week de laatste muren bewerkt heeft met structuurpleister konden zaterdag de plinten aan gebracht worden. Tegen de avond hebben we de  eerste meubeltjes in de kamer gezet en zondagmorgen kon de rest de kamer in gebracht worden. Vanwege de vele hoeken in het huis hebben we de grotere meubels langs buiten moeten vervoeren. Gelukkig hebben we aan de achterkant van de woonkamer een schuifdeur dus de bank en de grote kast, in 2 delen, konden zo naar binnen worden gebracht. ’s Middag kwamen er meteen wat familieleden op visite om het resultaat te bekijken. We hebben ze met koffie en kersentaart  ontvangen en we hebben de houtkachel even uitgeprobeerd. Zo hadden we toch een zomerse themperatuur in de huiskamer.

Wijnand stookt
Wijnand houdt het vuur in de kachel goed in de gaten.De hout kachel brandt lekker en zorgt toch nog voor zomerse themeraturen op deze gure zondag.

De kersentaart is gemaakt met jam van kersen uit eigen tuin. Karin staat de hele week al kersen- en pruimenjam te koken en fruit in te maken. De abrikozen en perziken zijn rijp en ook de stekelbeiers (kruisbessen) kunnen gegeten worden.

Doordat de meubels op hun plaats staan is er weer wat ruimte ontstaan in de schuur en de garage. Die moeten nu even opnieuw opgeruimd worden. Daarna kan de gang gepleisterd worden en als dat klaar is zullen we aan de zolderkamer van Annemarie gaan beginnen.

 .

Geef een reactie